RICK FAAS
Lid van de lokale werkgroep VVD Gemert-Bakel
Adres:


Contact:
Vondellaan 141
5421 PT Gemert
: 0492-362354
: 06-13808782
Rick Faas werd op 31 mei 1949 in Hoogeveen geboren, aan boord van het binnenvaartschip 'de Ambulant' dat op dat moment op de werf lag. Zoals de naam van het schip al zegt, lijd je als schipperskind een zwerversbestaan en daarom ging hij reeds op z'n achtste jaar naar het schippersinternaat in Zwolle.
Direct na de studie werd Rick opgeroepen om zijn dienstplicht te vervullen; 24 maanden heeft hij bij het Korps Mariniers gediend, overigens met veel plezier. Zowel op het internaat als tijdens de militaire dienst leerde Rick rekening te houden met anderen, maar ook voor je zelf op te komen, zonder anderen te schaden.
Na z'n militaire dienstplicht kwam hij in de wijnhandel terecht, om daar later zijn beroep van te maken. "En ik vind dit nog altijd een bijzonder mooi vak. Het onvoorspelbare van moeder natuur en de kritische consument is voor mij altijd een uitdaging geweest, je moet er steeds de juiste balans tussen weten te vinden. Het is ook een beroep dat je door de hele wereld leidt, je komt vaak in landen waar ze de economie nog volop aan het opbouwen zijn. Waar je de grote verschillen kunt zien en voelen, in tegenstelling tot een land dat goed economisch ontwikkeld is, zoals Nederland."
Na z'n diensttijd woonde Rick nog 13 jaar in Sneek en leerde er zijn vrouw kennen. Al 35 jaar is hij met haar, samen met hun twee zonen, nog steeds gelukkig. "In 1984 zijn wij vanwege mijn werkzaamheden naar Gemert verhuisd, wat een hele verandering was: vanuit Friesland naar een gezellige Brabantse gemeente. Maar als je de omgeving en de sfeer van Gemert-Bakel kent, ben je al snel verkocht door zijn natuurlijke schoonheden en zijn lange historische waarde. Dan pak je de fiets en toert heerlijk langs het eeuwenoude kasteel, de kruidentuin en door het mooie buitengebied."
Toen was daar die noodkreet van Wim Vriezen in het Gemerts Nieuwsblad, waarin stond dat wanneer er niet snel iets gebeurde, de VVD als afdeling moest stoppen. Liberaal in hart en nieren meldde Rick zich direct aan bij de VVD afdeling Gemert. En gezamenlijk hebben ze de schouders er weer ondergezet en de VVD weer een gezonde toekomst gegeven. Ondanks dat de VVD toen nog geen zitting had in de gemeenteraad, zaten Wim en hij wel altijd bij de commissie- en raadsvergaderingen om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen goed beslagen ten ijs te komen.
Zo ziet u dat de VVD Gemert-Bakel een partij is die zich inzet tot het uiterste en voor een leefbaar Gemert-Bakel knokt. Veel politieke kennis werd opgedaan door diverse VVD cursussen van de Haya van Someren stichting te volgen.
Circa tien jaar heeft Rick de VVD Gemert-Bakel als voorzitter mogen besturen, wat hij altijd met heel veel plezier heeft gedaan. Naast zijn plaatselijke activiteiten is hij ook actief bij de partijcommissie FEZ/MKB van de landelijke VVD in Den Haag en als burgerraadslid (financiën) voor de VVD Gemert-Bakel. Hierop kunt u hem altijd aanspreken of uw wensen en ervaringen als advies aan hem doorgeven.
Tot slot luidt zijn uitspraak: "Liberaler dan de VVD is er niet". Dus wil Rick met u samenwerken om Gemert-Bakel tot een liberale gemeente te maken. Een gemeente zonder te veel bemoeienissen en regels voor haar burgers. Wij hebben nog even tijd, bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen rekent Rick weer op u. "We praten er nog eens over. Tot ziens of tot horens."Tel.
GSM
E-mail: klik hier